Today.ua

Українцям розповіли, куди звертатися, якщо досі не виплатили допомогу у 6500 грн

За офіційними даними, близько 5 млн українців подали заявки на отримання від держави під час війни одноразової грошової допомоги у розмірі 6500 гривень. Виплати йдуть з 21 березня, однак деякі українці не отримали своєчасно ці кошти. Сьогодні ми розповімо, куди звертатись, якщо не зарахували 6500 грн.

Заява на отримання одноразової грошової допомоги від держави у розмірі 6500 гривень приймалась до 31 березня через додаток Дія. Заяву могли подати громадяни України, котрі офіційно працевлаштовані. На перевірку заяв відводилося, згідно із законом, 10 днів. Після цього робилися виплати.

Проте, багато українців кажуть, що з моменту подання заяв уже минуло набагато більше часу, ніж 10 днів, а зарахувань ще немає.

Прес-служба додатку Дія в таких випадках рекомендує звертатися до Міністерства економіки. Чому? Тому що саме це відомство перераховує банкам кошти на подальші виплати.

Станом на 1 квітня близько 3,5 млн українців отримали від держави по 6500 гривень. На це знадобилося майже 22 мільярди гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, хто виплатить українцям компенсацію за знищений автомобіль під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ