Today.ua

Стало відомо, хто з бійців ЗСУ отримуватиме по 100 тис. гривень

У квітні 2022 року бійці ЗСУ та інші українські захисники, які у березні билися на передовій з російськими окупантами, отримають додаткову грошову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень. Сьогодні ми розповімо, хто може претендувати на такі виплати.

Відразу скажемо, що 100 тисяч гривень як додаткова грошова допомога передбачається всім захисникам України, хто цілий місяць боровся з російськими окупантами. Якщо боєць був на передовий менше, то виплата розраховується виходячи із днів, проведених у боях.

Крім того, на таку грошову допомогу можуть розраховувати поранені, контужені або травмовані українські захисники, які перебувають на лікуванні; бійці, що потрапили в полон (крім тих, хто здався добровільно), а також інтерновані, взяті в заручники та зниклі безвісти.

Спочатку на такі категорії українських захисників виплата у 100 тисяч гривень не передбачалася, але уряд нещодавно ухвалив відповідне рішення.

Слід зазначити, що українські захисники, які не брали безпосередньої участі у бойових діях, у квітні отримають додатково по 30 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше українцям розповіли, як оформити статус внутрішнього переселенця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ