Today.ua

Ковід – це репетиція: Білл Гейтс розповів людству про потужний біологічний тероризм

Ковід, який уже два роки безперервно тероризує людство, може виявитися безневинною "забавою" порівняно з тими епідеміями, перед якими воно постане. Біологічний тероризм може стати потужною загрозою для людського виду. Тому слід негайно розпочати роботу над ефективною системою протидії йому.

Таку думку висловив мільярдер Білл Гейтс, який вкладає чимало грошей у гуманітарні проекти.

Білл Гейтс вважає, що людство має бути готовим не тільки до нашестя нових пандемій, а й до біологічного тероризму, який є цілком реальним. Щоби збільшити шанси людства на виживання, потрібно навчитися протистояти потужній біологічній зброї, яка може опинитися в руках терористів. Для цього ВООЗ має створити постійно діючу робочу групу, яка спостерігатиме за епідеміологічною ситуацією у світі та негайно реагуватиме на появу можливих осередків епідемій.

Звичайно, для цього ВООЗ повинна мати арсенал найсучасніших наукових методів, які допоможуть протистояти біологічній загрозі. Для того, щоб створити методологічну базу, потрібно використати весь арсенал засобів, що є у сучасної медицини в боротьбі з епідеміями. І на підставі цих потужних інструментів та знань слід створити нові, ще ефективніші інструменти.

Звичайно, на це знадобляться мільярди доларів, визнає Білл Гейтс. Однак на це треба знайти гроші. І крім того, ВООЗ має періодично проводити "мікробні навчання" щодо відбиття атак біологічних терористів на кшталт того, як проводяться військові навчання.

Нагадаємо, на початку 2021 року Білл Гейтс розповів, що нинішній рік буде кращим за свого попередника, і що людство матиме, принаймні, 12 приводів для радості. Причому головний із них – масова вакцинація, яка дозволить людству позбутися кайданів пандемії. Однак, зважаючи на те, що в нас відбувається, Україні ще рано радіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ