Today.ua

Клієнту monobank зрізали кредитний ліміт через два дні після видачі карти: чоловік мав намір витратити гроші на лікування

Клієнт monobank поскаржився, що йому зрізали кредитний ліміт на карті через два дні після того, як він її оформив. Причому чоловіка ніхто про це не попередив. А між іншим, він спеціально оформляв кредитну карту, щоб витратити гроші на лікування.

Клієнт monobank під ніком Chokwa поскаржився на порталі minfin на те, що банк зрізав його кредитний ліміт без попередження. Причому він зробив це незабаром після того, як чоловік оформив кредитну карту. З моменту оформлення пройшло лише два дні, як раптом на карті замість передбачуваних 6 тисяч гривень залишилася тільки одна.

"Через ДВА дні використання карти - нежданчик! Банк прийняв рішення (самостійно, не попередивши, не повідомивши) відрубав ВСЕ, залишивши кредитний ліміт 1000 грн. Хлопці, хто так робить ???" - запитує обурений клієнт.

Chokwa пише, що оформляв кредитну карту не заради цікавості, а тому що планував витратити гроші з неї на лікування зубів. Проте чоловік встиг використати з нової карти лише тисячу гривень, і тут - така несподіванка.

"Я взяв кредит із певною метою і планами, розраховуючи на нього. Мені ЗУБИ необхідно було полікувати. І ось, коли на діагностику і чистку я витратив 1000 грн, ви обнулили мій кредитний ліміт, - пише клієнт і в серцях заявляє: - Виплачу вам цю штуку і будемо прощатися ".

З monobank на емоційну публікацію клієнта дали стандартну відповідь, що працівники банку до його кредитного ліміту "руку не прикладали". Все робить автоматична система. Це вона, лиходійка, щодня оцінює ризики, оцінюючи понад тисячу параметрів. І вона ж або зрізає ліміт, або повертає його колишню величину.

"Швидше за все, отримання карти і відразу ж зняття готівки ... Таке дуже погано впливає на горезвісну скорингову систему ...", - написали клієнту у коментарях люди, яким вже доводилося стикатися з подібним.

Нагадаємо, в monobank-у повідомили: якщо парламент проголосує законопроект щодо зниження комісії, яку беруть банки за еквайринг, їхній банк буде змушений скасувати багато приємних бонусів для своїх клієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ