Today.ua

Карти ПриватБанку та monobank стали легкою здобиччю шахраїв через “тисячу Зеленського“

Клієнти ПриватБанку, monobank та інших банків втрачають свої гроші з банківських карток. Інтернет-шахраї вигадали нову схему, за допомогою якої "потрошать" банківські картки одержувачів "тисячі Зеленського".

Поліція зареєструвала вже не одну скаргу ошуканих клієнтів банків, які стали жертвами аферистів.

Шахраї телоефонують одержувачам "ковідної тисячі" ("тисячі Зеленського") або надсилають їм SMS-повідомлення нібито від імені працівників банку з пропозицією допомогти перевести тисячу за вакцинацію з віртуальної картки на їхню банківську картку для виплат. Таким чином, вони нібито зможуть отримати свою винагороду за вакцинацію не у вигляді послуг, а "живими грошима".

Клієнти з радістю погоджуються на таку пропозицію та легко видають аферистам усе, що їх цікавить. А цікавлять їх номери банківських карток українців, а також їхні персональні дані. Одним із тих, хто потрапив на гачок шахраїв, став 48-річний одесит, який втратив 1800 гривень зі своєї банківської картки, розповівши зловмисникам усе, що їх цікавило. Наразі його кривдників шукає поліція.

Подібні дзвінки надходять клієнтам українських банків, які беруть участь у програмі "єПідтримка". Окрім monobank та ПриватБанку, "тисячу Зеленського" можна також отримати на віртуальні карти Альфа-Банку, А-Банку, izibank (на базі ТАСкомбанку), Райффайзен Банку, Банку Схід, а також Укргазбанку та Ощадбанку.

Що потрібно знати про "тисячу Зеленського"?

Нагадаємо, в уряді обіцяють, що "тисяча Зеленського" з квітня стане доступною і тим громадянам, які не мають смартфона або комп'ютера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ