Today.ua

Картопляні деруни з сиром без смаження: найпростіший спосіб приготування

Деруни – одна з найпопулярніших страв з картоплі. Щоб страва вийшла ще смачнішою, до неї можна додати секретний інгредієнт - сир. А щоб деруни вийшли не такими жирними, їх можна спробувати приготувати у духовці.

Деруни з сиром у духовці

Інгредієнти:

Картоплю та цибулю натріть на середній тертці. Змішайте їх до однорідної маси.

Потім додайте розтоплене вершкове масло, тертий сир та яйця.

У тісто для дерунів додайте сіль, перець та часник. Ретельно все перемішайте.

З тіста сформуйте плоскі деруни, які викладіть на пергаментний папір.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Деруни потрібно запікати близько 40 хвилин.
Але якщо ви хочете, щоб страва вийшла соковитішою, за 5 хвилин до готовності деруни можна дістати з духовки і змастити вершковим маслом, а потім поставити підрум'янитися.

Приготовлені в духовці деруни вийдуть соковитішими, ніж смажені на сковороді. Сир додасть страві соковитості та приємного присмаку.

Подавайте деруни зі сметаною та зеленню, бажано у теплому вигляді.

Смачного!

Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт покращить смак смаженої картоплі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ