Деруни – одна з найпопулярніших страв з картоплі. Щоб страва вийшла ще смачнішою, до неї можна додати секретний інгредієнт - сир. А щоб деруни вийшли не такими жирними, їх можна спробувати приготувати у духовці.
Деруни з сиром у духовці
Інгредієнти:
- картопля – 4-5 шт.;
- вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
- сир голландський -100-150 г;
- яйця – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- часник – пару зубчиків;
- сіль, перець – до смаку.
Картоплю та цибулю натріть на середній тертці. Змішайте їх до однорідної маси.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Потім додайте розтоплене вершкове масло, тертий сир та яйця.
У тісто для дерунів додайте сіль, перець та часник. Ретельно все перемішайте.
З тіста сформуйте плоскі деруни, які викладіть на пергаментний папір.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Деруни потрібно запікати близько 40 хвилин.
Але якщо ви хочете, щоб страва вийшла соковитішою, за 5 хвилин до готовності деруни можна дістати з духовки і змастити вершковим маслом, а потім поставити підрум'янитися.
Приготовлені в духовці деруни вийдуть соковитішими, ніж смажені на сковороді. Сир додасть страві соковитості та приємного присмаку.
Подавайте деруни зі сметаною та зеленню, бажано у теплому вигляді.
Смачного!
Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт покращить смак смаженої картоплі.