Картопляні деруни з сиром без смаження: найпростіший спосіб приготування

Автор: Лобанова Єлизавета

Деруни – одна з найпопулярніших страв з картоплі. Щоб страва вийшла ще смачнішою, до неї можна додати секретний інгредієнт - сир. А щоб деруни вийшли не такими жирними, їх можна спробувати приготувати у духовці.

Картопляні деруни з сиром без смаження: найпростіший спосіб приготування - today.ua

Деруни з сиром у духовці

Інгредієнти:

  • картопля – 4-5 шт.;
  • вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
  • сир голландський -100-150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – пару зубчиків;
  • сіль, перець – до смаку.

Картопляні деруни з сиром без смаження: найпростіший спосіб приготування

Картоплю та цибулю натріть на середній тертці. Змішайте їх до однорідної маси.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Потім додайте розтоплене вершкове масло, тертий сир та яйця.

У тісто для дерунів додайте сіль, перець та часник. Ретельно все перемішайте.

З тіста сформуйте плоскі деруни, які викладіть на пергаментний папір.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Деруни потрібно запікати близько 40 хвилин.
Але якщо ви хочете, щоб страва вийшла соковитішою, за 5 хвилин до готовності деруни можна дістати з духовки і змастити вершковим маслом, а потім поставити підрум'янитися.

Приготовлені в духовці деруни вийдуть соковитішими, ніж смажені на сковороді. Сир додасть страві соковитості та приємного присмаку.

Подавайте деруни зі сметаною та зеленню, бажано у теплому вигляді.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт покращить смак смаженої картоплі.

Головне