Today.ua

Як оформити пенсію онлайн під час карантину

У Мінсоцполітики нагадали українцям, які наближаються до пенсійного віку, як можна оформити майбутню пенсію, не виходячи у теперішній небезпечний час із дому. Пенсія онлайн - це не складно і цілком доступно будь-якій людині, яка хоча б трішки знайома з комп'ютером та інтернетом.

Ну, а якщо з якоїсь причини знайомство з комп'ютером у вас поки не склалося, на це неодмінно з'явиться час на пенсії. А поки можна попросити про послугу дітей, онуків або просто сусідів.

Отже, під час карантину Мінсоцполітики рекомендує спілкування з Пенсійним фондом та іншими соціальними службами звести до зв'язку онлайн. Все можна оформити через веб-портал ПФ України або через мобільний додаток "Пенсійний фонд".

Що потрібно для того, щоб подати заявку до Пенсійного фонду щодо призначення пенсії онлайн:

При цьому після отримання повідомлення щодо призначення пенсії, все ж, доведеться піти в сервісний центр для підтвердження і перевірки наданих документів, попереджають у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, зараз в Україні проходить верифікація одержувачів пенсій і соціальних виплат. Тим, у кого виявлять переплату, доведеться повернути гроші державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ