Today.ua

Як знайти в Україні лікарню, в якій можуть надати безкоштовне лікування: інструкція від МОЗ

Не секрет, що сьогодні багато українців відмовляються від лікування не тому, що жити не хочуть, а через те, що вони просто не мають грошей на лікування. Однак у кожному регіоні є медичні заклади, які зобов'язані надавати пацієнтам того чи іншого профілю безкоштовне лікування. І такі медзаклади легко знайти. Принаймні, так стверджують у МОЗ України.

На сторінці МОЗ у Facebook дали інструкцію, як можна знайти лікарню, що надасть безкоштовне лікування саме за тим профілем, який необхідний пацієнту.

Ці лікарні, звісно, надають безкоштовну медичну допомогу не з міркувань філантропії, а тому, що отримують на це фінансування від Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

Отже, як знайти лікарню, яка надасть безкоштовне лікування за потрібним профілем?

Інструкція від МОЗ

Введіть на сайті НСЗУ (https://cutt.ly/O03Qkb6) свою область або населений пункт, а також групу послуг, яка вам потрібна.

"Наприклад, щоб знайти всі лікарні, які лікують пацієнтів з інсультом - виберіть область і в полі "Група послуг" почніть вводити слово "інсульт" - дашборд запропонує обрати пакет "Медична допомога при гострому мозковому інсульті", - пишуть в інструкції.

У результаті на сторінці з'явиться список медустанов, в яких можна отримати безкоштовне лікування при інсульті. У цьому списку будуть контакти – адреси і телефони.

Крім того, на тому ж ресурсі можна знайти:

Нагадаємо, якщо пацієнту пропонують за свої гроші купити ліки, які належить йому безкоштовно, він може поскаржитися в НСЗУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ