Today.ua

До кінця зими біткоїн зросте на 30%: покупці ще можуть “застрибнути в останній вагон“

Біткоїн з кожним днем дедалі більше тішить своїх інвесторів. Після затяжного падіння, яке тривало понад рік, перша криптовалюта вже місяць, як тримається у висхідному тренді. І багато аналітиків вже не упівголосу, а вголос заявляють, що біткоїн увійшов до зони сталого зростання. Навіть більше, дехто пророкує йому небачений зліт уже до закінчення поточного десятиліття.

Про те, що зараз відбувається з бікоїном, і якими є прогнози аналітиків, пишуть на порталі minfin.

На думку експертів ринку криптовалют, біткоїн усе ще залишається в нестійкій зоні, прикордонній між ведмежим та бичачим ринками. Тому найближчим часом локальні злети криптовалюти супроводжуватимуться і локальними відкатами назад. Та все ж, із кожного такого невеликого циклу біткоїн виходитиме зміцнілим.

Так, після злету 2 лютого до 23,9 тис. доларів до 5 числа біткоїн упав до 22,9, тобто опустився на цілу тисячу доларів. Однак потім він знову почав відігравати позиції. На момент написання цього матеріалу він уже котирується за $23,05 тис. І схоже на те, що він знову впевнено рвонув угору. Тільки за січень поточного року і початок лютого біткоїн зумів подорожчати майже на 40%.

Причому експерти припускають, що до кінця зими (а до нього залишилося трохи більше 20 днів) біткоїн може зрости до $30 тис.

Ще більш приголомшливий прогноз зробили аналітики з Ark Invest. Вони змоделювали зміну вартості біткоїну до 2030 року. Причому створили відразу дві моделі – песимістичну та оптимістичну.

Так ось, згідно з песимістичним сценарієм до 2030 року біткоїн може зрости до $259 тис., а за оптимістичним до... півтора мільйона доларів за одну монету. Генеральний директор Ark Invest Кеті Вуд назвала Bitcoin "страховим полісом від конфіскації багатства", натякаючи на знецінення паперових грошей, що прискорюється. Іншими словами, скільки би біткоїн не дешевшав, він усе одно в результаті виросте набагато вище за попередній пік.

Якщо навіть зупинитися на песимістичному сценарії, то за найближчі 7 років біткоїн зросте в 11 разів. А отже, вкладення в цю криптовалюту – безпрограшний варіант. Ну, а за оптимістичним сценарієм вартість біткоїну збільшиться у 65 разів.

Таким чином, поки він ще не помчав угору галопом, можна встигнути "застрибнути в останній вагон", щоби прикупити собі хоча б соту або тисячну частку біткоїну. Доларовим мільйонером вона, звісно, нікого не зробить, але купити житло в Україні цілком можливо.

Нагадаємо стало відомо, коли НБУ підвищить фіксований курс долара в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ