Today.ua

“Харківобленерго“ поплатилося величезним штрафом за те, що завищило плату за електроенергію

Компанія "Харківобленерго" буде змушена заплатити величезний штраф за те, що вона завищила побутовим споживачам плату за електроенергію. Про це повідомила прес-служба НКРЕКП.

У повідомленні, зокрема, йдеться, що "АТ" Харківобленерго "порушило Ліцензійні умови з розподілу електричної енергії". У тесті повідомлення також роз'яснюють, в чому полягає порушення "Харківобленерго".

Так, в результаті перевірки було встановлено, що компанія "Харківобленерго" нарахувала по 19 особових рахунках побутових споживачів зайві обсяги електроенергії. Причому сумарний показник цієї приписки склав 11,5 млн (!!!) кВт * год. Ці показники були передані в "Харківенергозбут".

Побутові споживачі, звичайно, мовчати не стали і звернулися зі скаргою. Таким чином, при перевірці було встановлено цей факт кричущого порушення Ліцензійних умов. За це НКРЕКП наклала на "Харківобленерго" штраф у розмірі 1,7 млн гривень. У повідомленні також підкреслюється, що це - максимально можливий штраф.

"НКРЕКП звертає увагу всіх ліцензіатів на неприпустимість зазначених порушень і зі свого боку буде невідкладно реагувати на такі випадки", - сказано в інформації від національного регулятора.

НКРЕКП також закликала всіх споживачів, в разі порушення їхніх законних прав на отримання якісних послуг від постачальників, звертатися в комісію із письмовою заявою.

Нагадаємо, в парламенті розкритикували постанову НКРЕКП, що зобов'язує постачальників енергії забезпечити побутовим споживачам потужність підключення квартир в розмірі не менше 5 кВт. Депутати кажуть, що для реалізації такої постанови знадобляться багатомільйонні інвестиції в житловий фонд. А взяти ці гроші ніде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ