Today.ua

ФОПам можуть скасувати штрафи за невстановлені касові апарати

ФОПам можуть скасувати штрафи за відсутні касові апарати. Принаймні, їх не потрібно буде платити з 1 січня. Термін, після якого настає відповідальність за недотримання закону, може бути перенесений на один місяць.

Тоді в січні у підприємців ще буде час на те, щоби спокійно встановити та зареєструвати касові апарати. А штрафні санкції за їхню відсутність набудуть чинності пізніше, орієнтовно – з 1 лютого.

Про це розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев в інтерв'ю, яке він дав на одному з телеканалів. Гетьманців каже, що вже вніс до парламенту відповідну поправку до закону та сподівається на те, що депутати проголосують її одразу після свят.

"Думаю, що ми її проголосуємо доволі швидко", – заявив депутат.

При цьому він уточнив, що йдеться, звичайно, про тих підприємців, які з якихось причин не встигли або не змогли встановити касовий апарат вчасно – до 1 січня 2022 року. Після внесення поправки до закону у них з'явиться можливість зробити це спокійно до 1 лютого, не побоюючись штрафів.

Нагадаємо, підприємці вимагали взагалі скасувати вимогу щодо касових апаратів або перенести їхню установку на невизначений термін. Проте парламент залишився непохитним і не проголосував за їхні вимоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ