Today.ua

Facebook дозволив публікувати українцям пости із закликом до насильства проти російських військових і Путіна

Американська транснаціональна компанія Meta (це материнська компанія Facebook) дозволила українцям публікувати в Instagram і Facebook пости із закликом до насильства проти російських військових, а також проти президента Володимира Путіна особисто.

Крім того, розміщувати аналогічні пости, в яких можуть бути заклики до насильства проти російських військових, дозволили ще й громадянам деяких інших країн.

Про це повідомило міжнародне агентство Reuters.

Керівництво компанії Meta надіслало листи своїм модераторам у деяких країнах, якими рекомендують тимчасово скасувати заборони на публікації із закликом до насильства. Йдеться про заклики до насильства проти російських військових і російської армії.

"Соціальна мережа також тимчасово дозволяє деякі повідомлення, що закликають до смерті президента Росії Володимира Путіна або президента Білорусі Олександра Лукашенка, згідно з внутрішніми електронними листами модераторам контенту", - пише Reuters.

При цьому заклики до смерті лідерів можуть мати лише загальний характер. Вони не повинні містити конкретних вказівок місця і часу вбивства цих людей.

Крім того, як і раніше, заборонені заклики до насильства проти звичайних російських громадян.

"Ми, як і раніше, не допустимо закликів до насильства проти російських громадян", - підкреслює керівництво Facebook у рекомендаціях модераторам.

Аналогічний дозвіл на заклики до насильства, окрім українських громадян, отримали також користувачі Facebook із Вірменії, Азербайджану, Естонії, Грузії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини та України.

У компанії також наголошують, що дозвіл на публікацію таких закликів було надано в контексті російського військового вторгнення в Україну.

Нагадаємо, в Україні підведуть інтернет до бомбосховищ, однак є одна умова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ