Today.ua

Європейська країна виплатить 5 тисяч євро переселенцям, які там осядуть

Оселитися в одному з наймальовничіших місць Італії і отримати за це 5 тисяч євро – цілком реальна перспектива. І гроші, і новий куточок під сонцем отримає той, хто висловив бажання купити нерухомість та оселитися в містечку Петралія Сопрана на Сицилії.

Про те, як можна стати щасливим власником італійської нерухомості та знайти будинок в одному з наймальовничіших куточків Італії, розповідає euronews.

Сицилія - найбільший острів Італії, який втілив у собі найсміливіші уявлення про райський куточок на землі. А невелике містечко Петралія Сопрана, розташоване на південний схід від Палермо, вирізняється своєю красою навіть на тлі курортної Сицилії.

Місто Петралія Сопрана ніби вийшло із середньовічної казки. Воно розташоване на пагорбі, з якого відкривається чудовий вид на долину, що лежить унизу. Вдалині можна побачити легкий димок над Етною, яка щороку приваблює на Сицилію тисячі туристів.

Втім, туристи їдуть сюди не тільки задля того, щоби подивитись на діючий вулкан, а й для того, щоб відпочити під теплим сонцем півдня, а заразом помилуватися середньовічною архітектурою тутешніх поселень. Ось і містечко Петралія Сопрана – це суцільна історія, яка ховається у кожному вигині вузьких вуличок та у фасаді кожного тутешнього будинку.

Однак доглядати цю красу немає кому, і вона поступово занепадає. Більшість тутешніх мешканців у пошуках роботи та галасливої цивілізації переїхали у великі міста, закинувши тутешні будинки. Нині населення містечка становить менше 3 тисяч осіб та продовжує скорочуватися. Але все ж таки, і тут буває галасливо і багатолюдно під час проведення фестивалів їжі, днів святих та інших свят, коли до Петралії Сопрани прибуває безліч приїжджих. Але після свята гості роз'їжджаються, і містечко знову порожніє.

Однак тутешній муніципалітет вирішив покласти цьому край, відродивши своє містечко та знову наповнивши його життям. Для цього і вигадали грант на суму 5 тисяч євро для приїжджих, які захочуть оселитися тут назавжди. Єдина умова – потрібно купити один із тутешніх покинутих будиночків та відреставрувати його. Таким чином міська влада сподівається вбити двох зайців: відреставрувати історичні будівлі та знову зробити місто багатолюдним.

Щоправда, прийом заявок на грошові гранти вже завершився, проте це, мабуть, не перша та не остання акція, спрямована на відродження міста. Тому охочі, в тому числі й українці, мають шанс знайти свій куточок під сонцем італійського півдня.

До речі, українцям в Італії таланить. Так, кілька місяців тому наша заробітчанка купила у цій країні виграшний лотерейний квиток на суму півмільйона євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ