Today.ua

“Це життя“ - глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як прожити на пенсію у 2 тисячі гривень

Глава Мінсоцпорліткі Марина Лазебна знає, як прожити на пенсію у 2 тисячі гривень. Про це чиновниця розповіла під час прямого включення в ефірі одного з українських телеканалів.

Під час прямого включення журналістка телеканалу запитала у міністра, яку зарплату вона отримує. Та відповіла, що з надбавками отримує понад 40 тисяч гривень. В контексті ыз зарплатою чиновниці журналістка нагадала, що немало українців отримують пенсію в розмірі 2 тисяч гривень (деякі навіть менше, - авт.).

"А ви можете уявити, що у вас зараз забирають 38 тисяч і залишають вас виживати на 2 тисячі гривень?", - запитала журналістка.

"Уявити можна все що завгодно. Я в своєму житті працювала і була безробітною, і навіть стояла на обліку в центрі зайнятості. Я знаю всі проблеми людей як звичайна нормальна українська людина. Тому мені, знаєте, уявляти, не уявляти - це життя", - відповіла чиновниця.

При цьому Марина Лазебна додала, що потрібно враховувати можливості української економіки та можливості бюджету. Якщо знати всі проблеми, які існують в країні, і не тікати, не ховатись від них, то вже незабаром можна забезпечити людям нормальні умови життя, переконана глава Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Марина Лазебна відстоює ідею негайного впровадження обов'язкової накопичувальної пенсії в Україні. Чиновниця вважає, що якщо цього не зробити зараз, то вже через 20-30 років літнім українцям буде нічим виплачувати пенсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ