Today.ua

Дія незабаром поповниться двома необхідними документами: кому тепер не знадобляться “папірці“

Портал державних послуг Дія незабаром поповниться двома важливими документами. До нього можна буде внести посвідчення ветерана війни, а також посвідчення учасника Революції Гідності, який постраждав під час подій на Майдані.

Про це стало відомо із повідомлення Мінцифри у Telegram-каналі міністерства. Таке рішення було ухвалено на черговому засіданні уряду, що відбулося 9 лютого.

У повідомленні йдеться, що таке нововведення буде корисним більш ніж мільйону українців – ветеранам війни та постраждалим учасникам Революції Гідності. На цю категорію громадян поширюється закон "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту".

"Це один із перших кроків, які спростять життя ветеранів і стануть початком подальшого втілення нових сервісів", – йдеться в інформації Мінцифри.

Там також йдеться, що впровадження електронного посвідчення ветерана війни – це спільна розробка Міністерства у справах ветеранів, Мінцифри та міжнародної організації IREX, що спеціалізується на сприянні освіті і розвитку.

Крім того, Мінцифри нагадує, що портал Дія є безпечним сервісом, оскільки саме в ньому не зберігаються дані користувачів, а він лише служить комунікатором із державними реєстрами і підтягує звідти потрібну інформацію.

Нагадаємо, нещодавно Дія поповнилася корисною послугою для ФОПів. Вони тепер можуть подавати річну декларацію онлайн. Їм не доведеться збирати купу паперів і відстоювати в чергах. Достатньо буде заповнити декларацію у кілька кліків та надіслати її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ