Today.ua

“Дія“ поповнилася корисними функціями: тепер можна змінити мобільного оператора та перенести номер

Портал державних послуг "Дія" поповнився ще однією корисною функцією. Тепер він дозволяє своїм користувачам змінити одного мобільного оператора на іншого та перенести номер свого мобільного на платформу нового оператора.

Раніше цієї функції портал державних послуг не мав. Тепер же все можна оформити онлайн - лише за пару кліків.

Для того, щоб змінити мобільного оператора через "Дію", достатньо звернутися онлайн до постачальника послуг зв'язку, в якого ви хочете надалі обслуговуватись. Чекати доведеться недовго – лише один день. За цей час ваш номер мобільного перенесуть до іншого оператора зв'язку. Природно, що умови колишнього тарифного плану зміняться відповідно до тарифних планів, які є в іншого оператора.

Нагадаємо, "Дія" також поповнилася відразу сімома видами соціальних послуг, що особливо важливо зараз для літніх людей, які в період пандемії наражаються на ризик ходінням по кабінетах. Тепер через "Дію" можна не тільки отримати потрібні довідки, а також подати заяву щодо призначення або перерахунку пенсії, а також подати заяву на призначення субсидії.

Крім того, зараз "Дія" тестує ще одну послугу - отримання прописки та зміну місця реєстрації онлайн. Вона буде доступна на всій території України. Причому, чоловікам навіть не доведеться відвідувати військкомат для того, щоби знятися з обліку за однією адресою реєстрації та стати на облік за іншою адресою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ