Today.ua

Два райони Києва можуть на всю зиму залишитися без опалення та гарячої води

Жителі двох мікрорайонів столиці можуть залишитися без опалення та гарячої води у будь-який день і до закінчення опалювального сезону.

Про це йдеться в листі СБУ, надісланому на адресу Кабінету Міністрів України. У листі відзначається критичний стан справ в енергетичній галузі України, що загрожує припиненням теплопостачання населення.

"Критичні обсяги накопичення вугілля свідчать про  існування передумов до припинення теплопостачання населення та об'єктів критичної інфраструктури. … Запаси Дарницької ТЕЦ ТОВ "Євро-Реконструкція" у вугіллі відсутні при плановому накопиченні 55,2 тис. тонн вугілля. Дарницька ТЕС забезпечує тепловою енергією споживачів Дніпровського і Дарницького районів м.Києва на осонові спалювання природного газу, - йдеться у листі Служби безпеки України.

Про цей лист розповів у своєму Facebook голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Наразі Дарницька ТЕЦ працює за рахунок спалювання дорогого газу. Через те, що вугілля на ТЕЦ немає, постачання цих двох мікрорайонів теплом і гарячою водою може припинитися в будь-який день. Без тепла залишаться як 150 тисяч мешканців цих двох мікрорайонів столиці, так і об'єкти критичної інфраструктури, які там розташовані.

"Як ми будемо проходити опалювальний сезон і за рахунок чого незрозуміло. Якщо ж таки ЄР топитиме газом, то платіжки злетять більш ніж удвічі. Ситуація в Дарницькому і Дніпровському районах нагадує дедалі більше комунальний колапс, коли 150 000 жителів Києва можуть залишитись без тепла...", - попереджає Олег Попенко.

Нагадаємо, крім основних комунальних платежів українцям також запровадили абонплату за комуналку. Вона не залежатиме від міжсезоння, і від того, який обсяг комунальних послуг отримуватиме та чи інша квартира.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ