Today.ua

Доставка пенсій під час війни: у Мінсоцполітки розповіли, як можна отримати виплати

Через напад російських військ на нашу країну у багатьох українців кардинально змінився звичний спосіб життя. Багато хто був змушений, покинувши свої будинки і все нажите, рятуватися втечею з регіонів, охоплених війною. Через це багато пенсіонерів зіштовхнулися із проблемою отримання пенсій. У Мінсоцполітики розповіли, як доставляють та виплачують пенсії під час війни.

Проблеми із виплатою пенсій можуть виникнути лише в тих громадян, які отримували виплати через Укрпошту. Якщо гроші перераховували їм на банківську картку, то механізм нарахувань не змінився. І свої гроші вони можуть отримати у будь-якому відділенні банку, через який вони отримують пенсію, або в будь-якому банкоматі цього банку.

А для тих пенсіонерів, які отримували гроші через Укрпошту, у Мінсоцполітики передбачили спеціальний механізм виплат. Вони можуть отримати свою пенсію або у відділенні Укрпошти, розташованому в тому населеному пункті, де вони тимчасово зупинилися, або через Ощадбанк.

"Ми забезпечили можливість отримати виплату в будь-якій іншій точці України через Ощадбанк чи інше відділення Укрпошти", – розповіла голова Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Пенсіонер, який вимушено змінив місце проживання, просто має звернутися до найближчого відділення Ощадбанку зі своїм паспортом та ідентифікаційним кодом.

Марина Лазебна розповіла, як працює спеціальний механізм виплати пенсії

"Тим, хто отримував виплати через банки – на їхні банківські рахунки. Тим, хто отримував виплати через Укрпошту – грошовий переказ, який можна отримати в будь-якому відділенні Ощадбанку", – пояснила міністр.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики також докладно розповіли, як перевести виплату пенсії з Укрпошти на банк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ