Дорогі яйця: як приготувати найсмачніші сирники на манці без звичного інгредієнта

Автор: Марченко Любов

Сирники, мабуть, люблять усі. Хтось полюбляє їх у солодкому варіанті із родзинками та ваніліном, хтось віддає перевагу солоним сирникам. Однак і ті, й інші нерідко відмовляють собі в улюбленій страві через дорожнечу яєць. До того ж, деякі люди мають медичні протипоказання до вживання яєць, через що змушені виключити страви з яйцями зі свого раціону. Однак не всі знають, що сирники чудово виходять і без яєць. Причому замість звичної муки туди можна покласти манку.

Дорогі яйця: як приготувати найсмачніші сирники на манці без звичного інгредієнта - today.ua

Вивіреним рецептом сирників на манці без яєць поділився apostrophe.

Інгредієнти:

  • сир (100 г);
  • цукор (0,5 ст. л.);
  • манна крупа (1 ст. л.);
  • пшеничне борошно для обвалення (1 ст. л.);
  • родзинки та ванілін – за бажанням;
  • рослинне або вершкове масло для смаження.

Дорогі яйця: як приготувати найсмачніші сирники на манці без звичного інгредієнта

Приготування

Сир, цукор та манку ретельно перемішуємо у глибокій мисці. За бажання туди ж додаємо дрібку ваніліну і невелику жменю пропарених родзинок. Все це залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 10-15 хвилин. Можна прикрити посудину із тістом харчовою плівкою або рушником. За цей час манка встигає насититися вологою з сиру та набухнути.

Потім з тіста, що вийшло, скачуємо невеликі кульки приблизно однакової величини. Посипавши робочу поверхню борошном, обвалюємо кульки в борошні і надаємо їм плескату форму.

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Американські спецпризначенці вчать українську мову: навіщо їм це потрібно

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

Стало відомо, чи зміняться тарифи на комунальні послуги в Україні з 1 травня

Розігріваємо сковороду з рослинним або вершковим маслом (кому що більше подобається) і викладаємо туди сирники. Обсмажуємо їх із двох сторін на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Другий бік можна обсмажувати, трохи зменшивши вогонь та прикривши сковороду кришкою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Знімаємо сковороду з вогню та викладаємо сирники на тарілку. Їх можна їсти зі сметаною, варенням, джемом чи просто під чай або каву.

Нагадаємо, досвідчені кулінари радять, який сир краще вибрати для сирників, щоби вони не розпадалися і були пишними.