Today.ua

Черв'яки у перезрілому банані: хімік дослідив, що діється у м'якоті плоду, що чорніє

Багато людей люблять перезрілі банани навіть більше, ніж плоди нормальної зрілості. Вони солодші на смак. Однак багатьох українців налякав відеоролик із бананом не першої свіжості, що з'явився в TikTok. У ролику виразно видніються черв'яки в перезрілому банані.

Наш співвітчизник, хімік Гліб Репіч вирішив повторити досвід із TikTokа з перезрілим бананом, щоб особисто переконатись, хто там живе. Українець поділився результатами свого дослідження в Instagram.

Чоловік також узяв м'якуш перезрілого банана і розглянув його під мікроскопом. Однак нічого, крім клітин рослини та рослинних волокон, він не побачив.

"Видно рослинні волокна, клітини. Але черв'яків немає", - прокоментував хімік.

Щоб остаточно переконатися, що черв'яків у перезрілому банані немає, він узяв фрагмент м'якоті плоду там, де він уже почорнів зверху. Однак і в ньому, на зрізі під мікроскопом, жодної живності не було. Тобто черв'яки в банані виявилися фейком.

 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Gleb Repich (@glebrepich)

А отже, перестиглі банани з темними крапками і навіть із темно-коричневими плямами на шкірці можна їсти. Не варто вживати в їжу тільки плоди, що вже відверто гниють, з яких сочиться рідина.

За своїми поживними цінностями перезрілі банани майже нічим не поступаються фруктам нормальної зрілості. Хіба що в перестиглих плодах складні крохмалі розкладаються у прості цукри, через що вони й виходять солодшими. Такі банани слід з обережністю їсти людям, які мають підвищений цукор крові. А в усьому іншому вони цілком придатні для вживання.

Нагадаємо, фахівці порадили, як обрати банани без пестицидів за наклейкою на фруктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ