Today.ua

Бізнес Порошенка продають з молотка: стало відомо, що вже виставлено на продаж

Завод, який належить до бізнес-імперії п'ятого президента України Петра Порошенка, хочуть продати. Активи підприємства Богдан Моторс, що знаходяться у Луцьку та Черкасах, вже найближчим часом виставлять на аукціон. Таким чином бізнес Порошенка піде з молотка.

Щоправда, засновником цього підприємства вважається не сам Петро Олексійович, а підприємець Олег Гладковський (Свинарчук), який свого часу став скандально відомим через постачання у 2017 році неякісних санітарних автомобілів у рамках військового замовлення. Проте, корпорація Богдан входила до фінансово-промислової групи Укрпромінвест, яку пов'язують безпосередньо з Петром Порошенком.

У середині 2021 року компанія Богдан Моторс, що входить до корпорації Богдан, була визнана банкрутом у судовому порядку, і тепер її майно виставлене на продаж.

Аукціон, у ході якого планують продати нежитлові приміщення та земельні ділянки в Луцьку та Черкасах, має відбутися 3 березня. Сумарна вартість виставлених лотів становить 76 мільйонів гривень. У повідомленні, яке з'явилося в системі Prozorro, йдеться, що продаватимуть не основні виробничі потужності Богдан Моторс, а допоміжні приміщення.

Зокрема, на аукціон будуть виставлені такі об'єкти:

Нагадаємо, українська роздрібна мережа АТБ розірвала договір про продажі із компанією Roshen, яка також є дітищем екс-президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ