Today.ua

Біткоїн та інші криптовалюти різко пішли вгору

Після більш ніж річного падіння і тривалого перебування "на дні" біткоїн різко пішов угору. За останні 24 години вартість головної криптовалюти зросла більш як на 9%. Слідом за біткоїном рвонули нагору й інші альткоїни із топової десятки.

Про стрімке зростання котирувань біткоїну до долара стало відомо з даних криптобірж.

Вперше із серпня минулого року вартість біткоїну підскочила понад 23 тисячі доларів, досягнувши на піку позначки 23 265 доларів. Потім біткоїн ненадовго знизився приблизно на півтисячі доларів, але після цього знову різко рвонув угору.

Загалом з початку доби курс біткоїну в доларах зріс більш ніж на 9%. При цьому інші віртуальні активні з топової десятки також бурхливо ростуть. За минулий тиждень найбільше додали в ціні Solana (+17,9%) та Cardano (+7,4%). А капіталізація ринку криптовалют знову впевнено перейшла через трильйон доларів, і зараз становить приблизно $1,075 трлн.

Таким чином, досягнувши в перших числах січня локального дна, біткоїн з 12 січня став потроху підніматися вгору: з $17 560, які він коштував 11 січня, за 10 днів біткоїн виріс до $23 265, що становить приблизно $5 700.

До речі, багато аналітиків вважають, що біткоїн вже досяг свого дна, і тепер на нього чекає лише сходження. Проте експерти припускають, що бичачий ринок (період активного зростання) для біткоїну настане не раніше 2024 року. При цьому через кілька років вартість біткоїну може зрости до 100 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ