Today.ua

Біткоїн стрімко летить вниз: чи зуміють інвестори врятувати свої гроші

Біткоїн стрімко продовжує падіння вниз. 8 червня вартість криптовалюти впала до 32,3 тисячі доларів. Правда, за минулу добу вона трохи підросла і тепер коливається на рівні від 36,2 до 37,4. Біткоїн спровокував і падіння вартості альткоїнів. На сьогодні капіталізація крипторинка обрушилася на 1 трильйон доларів і тепер становить близько 1,5 трильйона.

Що впливає на падіння курсу біткоїна

Дуже великий негативний вплив на курс біткоїна справили сигнали від урядів країн-гігантів світової економіки. Зокрема - заборона на використання криптовалюти в Китаї і гоніння на тамтешніх майнерів, а також заяви влади США щодо посилення регулювання на фінансовому ринку, і зокрема, на ринку криптовалюти.

Чималу роль зіграли в цьому також твітти Ілона Маска, який буквально "грається" з біткоїном, то звеличуючи його як найефективніший засіб накопичення, то скидаючи вниз одним критичним зауваженням.

На думку аналітика крипторинка Анжея Ковальчука, обвал біткоїна та інших криптовалют зазвичай трапляється при спробі фіксації прибутку, коли великі гравці починають виводити отриманий прибуток. Після цього починається період чергового зростання капіталізації ринку. Аналітики радять зазвичай рядовим громадянам на цьому ціновому спаді купувати біткоїни. Однак цього разу, каже Ковальчук, така порада може виявитися небезпечною. Біткоїн поводиться не прогнозовано.

"Тут важливий момент, що природа падіння ціни зараз не циклічна. Ціна буде просаджуватися вниз і далі. Негативні відгуки про крипторинок - не причина падіння. Зараз більше спрацьовує ефект лавини - всі позбавляються, не розуміючи чи буде зростання, і якщо буде, то коли ", - говорить Анжей Ковальчук.

Що буде, коли біткоїн досягне дна

Експерт цілком допускає подальше падіння вартості біткоїна до 27 тисяч доларів і передбачає велику частку спекулятивної складової у вартості криптовалюти. Скоріш за все, після цього біткоїн знову піде у зростання. При цьому спекулянти спробують це представити, як результат якогось чергового твітта з дифірамбами біткоїну, припускає аналітик.

Нагадаємо, Україна опинилася в першій десятці країн, в яких громадяни найактивніше купують біткоїни. Так, українські трейдери заробили в сумі близько 400 мільйонів доларів США в якості прибутку на угодах з біткоіни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ