Today.ua

Біткоїн росте як на дріжджах: якої ціни може досягти головна криптовалюта

З приходом 2023 року біткоїн почав стрімко зростати вгору. Вже на початок лютого він зріс у ціні порівняно з 2022 роком на 40%. До 2 лютого біткоїн підстрибнув понад 24 тисячі доларів. Аналітики крипторинка поки обережно говорять про початок етапу тривалого підйому криптовалюти. При цьому дехто прогнозує біткоїну запаморочливе зростання.

Про те, як змінилася вартість біткоїну, свідчать дані сервісу investing.com.

Отже, 2 лютого біткоїн зумів підстрибнути до 24 249 доларів. Щоправда, невдовзі після цього він знову відійшов на нижчі позиції. Наприклад, з ранку 4 лютого він коливається близько 23 300 доларів. Однак такий відступ – ситуативний. Для криптовалюти такі коливання є нормальними і не говорять про черговий обвал вартості.

При цьому, лише за січень біткоїн зріс у ціні на 40%. Такої вартості, як зараз, він не мав із серпня 2022 року. Все, що було з другої половини серпня, знаходилося нижче за планку в 24 тисячі. А загалом затяжний період падіння біткоїну тривав з листопада 2021 року. Причому аналітики подейкували, що цей ведмежий ринок може затягнутися надовго, а дехто поквапився оголосити про кінець епохи біткоїну та криптовалюти загалом.

Проте біткоїн знову підбадьорився і стрімко набирає вагу. Водночас, аналітики, як і раніше, обережні у своїх прогнозах. Дехто каже, що черговий обвал може статися будь-якої хвилини. Але в більшості з'явився привід для обережного оптимізму. Говорити про початок бичачого ринку для біткоїну ще зарано, проте найскладніший час, мабуть, для нього закінчився.

При цьому деякі експерти передбачають біткоїну в найближчі роки запаморочливий підйом. Дехто припускає, що до кінця поточного десятиліття він може зрости в ціні до 1 мільйона доларів.

Нагадаємо, експерти кажуть, що зараз, поки біткоїн ще не дуже дорогий, саме час придбати криптовалюту. Якщо він продовжить зростати нинішніми темпами, то через два-три роки власники криптогаманців озолотяться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ