Today.ua

Біткоїн побив свій абсолютний рекорд, наблизившись впритул до 67 тисяч доларів

Біткоїн, як і передбачали багато аналітиків, демонструє активне зростання і вже побив власний рекорд, поставлений ним у квітні нинішнього року. Тепер його рекорд становить 66 974 або майже 67 тисяч доларів.

У квітні нинішнього року, після бурхливого зростання біткоїна, його вартість досягла 64 тисяч доларів. Згодом, із ряду причин головна криптовалюта стала стрімко втрачати в ціні і протягом літа вартість біткоїна пару разів навіть опускалася під 30 тисяч.

Тоді багато скептиків заговорили про кінець епохи біткоїна, і про те, що він, як роздута мильна бульбашка, яка ось-ось готова луснути. Однак, переживши за літо 2021 року не кращий період своєї історії, біткоїн, наприкінці вересня знову упевнено почав зростати. І ось тепер вже впритул підступив до нової висоти - 67 тисяч доларів.

Щоправда протягом доби 21 жовтня він знову дещо здав позиції, опустившись на позначку в 63 тисячі, проте нічого небезпечного в цьому немає. Адже криптовалюта - надзвичайно волатильний інструмент.

Такий активний ріст вартості біткоїна спровокований запуском першого біржового інвестфонду (ETF) на біткоїни ProShares Bitcoin Strategy ETF.

"ETF - це Exchange Traded Fund або "фонд, що торгується на біржі". В рамках ETF керуючий збирає акції різних компаній або активи у вигляді криптовалюти, як у випадку з біткоіни-ETF, і на їхній основі робить фонд. Акції самого фонду при цьому також починають торгуватися на біржі, і будь-яка людина може придбати їх, ставши за фактом співвласником усіх активів, в які інвестував фонд", пише видання ain.ua.

Такий фонд намагалися створити і раніше. Компанії, що мають справу з криптовалютою, намагалися "пробити"його, починаючи з 2013 року. Однак комісія з цінних паперів США не давала добро на його створення, посилаючись на те, що ринок криптовалют надзвичайно нестабільний. Але тепер такий дозвіл дано, і ринок криптовалют відразу відреагував на це бурхливим зростанням.

До речі, Ілон Маск знову взявся просувати біткоіни та інші криптовалюти. У себе в Twitter він опублікував прогноз за вартістю біткоїна та ефіріума. Згідно з його прогнозом, біткоїн уже найближчим часом підніметься до 69 тисяч, а ефіріум до 4,2 тисячі доларів.

Нагадаємо, аналітики вважають, що вже до кінця жовтня біткоїну цілком реально досягти позначки в 68 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ