Нинішнього року накрити новорічний стіл – завдання не з простих навіть для родини середнього достатку. А малозабезпеченим громадянам потягнути витрати, пов'язані з новорічним гулянням, взагалі не під силу. Проте всім хочеться бодай трохи свята. У цій ситуації можуть стати в нагоді рецепти простих і доступних новорічних страв, для приготування яких не потрібно витрачатися на дорозі делікатеси. Однією з таких бюджетних закусок є бутерброди "Ялинка", які будуть доступні за калькуляцією навіть пенсіонерам, що отримують зовсім невеликі виплати.
Рецепт цих бутербродів виклали у новорічній добірці Telegram-каналу "Збірка рецептів".
Для приготування "Ялинок" знадобляться такі інгредієнти (обсяг необхідних продуктів визначаємо самі, оскільки за столом у всіх буде різна кількість людей):
- хліб;
- майонез;
- буряк;
- філе оселедця;
- огірки (можна солоні, а можна й свіжі);
- зелень;
- морква;
- часник.
Приготування
Буряк та моркву потрібно попередньо відварити.
Хліб для цих бутербродів, якщо ви хочете, щоб вони мали форму ялинки, слід брати у формі цеглини або одразу порізаний тостерний. Причому квадратні шматочки хліба треба розрізати на діагоналі. Так, щоб утворилися трикутники-ялинки.
Далі натираємо на тертці буряки та огірок. Можна терти на дрібній, а можна і крупній. Додаємо туди розчавлений часник, заправляємо невеликою кількістю майонезу і все ретельно перемішуємо.
Цією овочевою сумішшю намазуємо хліб.
Далі двома-трьома штрихами перетворюємо трикутні бутерброди на ошатні новорічні ялинки. Філе оселедця ріжемо уздовж вузькими смужками і викладаємо смужки хвилястою лінією на бутерброд. Таким чином у нас виходять гірлянди на ялинках. Верхівку робимо зі шматочків моркви. І зверху присипаємо бутерброди дрібно порізаною зеленню, щоб ялинки вийшли зеленими.
Можна подавати на стіл. Затишного вам свята!
Нагадаємо, дуже недорого також обійдеться і холодець із курки, який готується без додавання дорогих свинячих ніжок.