Today.ua

Безробіття в Україні: на одну вакансію зараз претендує уп'ятеро більше людей, ніж до війни

Через війну, яка раптово увірвалась у мирне життя українців, дуже багато людей в нашій країні втратили роботу. Безробіття в Україні досягло катастрофічних масштабів, а ринок праці скоротився більш ніж у 15 разів. Зараз в Україні на одну вакансію претендує вп'ятеро більше людей, ніж до війни.

Такі дані оприлюднив співзасновник одного з найавторитетніших та найпопулярніших сервісів пошуку роботи Work.ua Артур Міхно.

У його повідомленні, зокрема, йдеться, що наразі в Україні у 8 разів менше актуальних вакансій, ніж було до війни. При цьому рівень безробіття дуже високий, а тому й конкуренція на одне робоче місце надзвичайно жорстка. Причому серед безробітних є спеціалісти дуже високої кваліфікації, на які до війни був підвищений попит.

"Активність претендентів - надвисока, і на одну вакансію майже в 5 разів більше відгуків, ніж у довоєнний час. На ринку багато висококваліфікованих працівників", - поділився Артур Міхно.

Щодня на сайті Work.ua реєструють понад 300 тисяч відвідувань. Причому з кожним днем їхня кількість зростає.

Однак є і обнадійлива тенденція: вакансій на сайті стає дедалі більше. Так, лише за останні два тижні їхня кількість подвоїлася: замість 5 тисяч стало 10. Зокрема, співзасновник Work.ua наводить такі цифри.

Тижнева кількість нових опублікованих вакансій:

Нагадаємо, у Польщі збільшилася кількість вакансій для біженців з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ