Today.ua

Українці отримають грошову допомогу від ООН до кінця серпня

В Україні мільйони людей постраждали від злочинних дій російських окупантів, які у лютому вторглися на українську землю. Держава їм надає різну допомогу, зокрема й грошима. Незабаром українці отримають також грошову допомогу від ООН.

Зокрема, за словами генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, гроші від Організації об'єднаних націй отримають 2 млн осіб, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ.

Причому 1,3 млн українцям видадуть гроші вже до кінця травня. Інші отримають допомогу від ООН до кінця серпня поточного року.

Скільки саме грошей отримає кожен постраждалий – Гутерріш уточнювати не став. Також він не пояснив, за якими конкретно критеріями виплачуватимуть грошову допомогу від ООН. Йшлося лише про "постраждалих" і що їх 2 мільйони.

Нагадаємо, наприкінці березня радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що близько 11-12 млн українців під час війни стали внутрішніми переселенцями. З того часу ця цифра, мабуть, змінилася. Держава їм виплачує щомісяця по 2000 гривень (на дитину – 3000 гривень).

Раніше українцям розповіли, куди звертатись, якщо досі не виплатили допомогу у 6500 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ