В Україні наприкінці квітня злетіли ціни на м'ясо. Вартість кілограма свинини рекордно зросла з 2017 року.
Скільки коштує м'ясо у супермаркетах
За даними Мінфіну, зараз середня вартість грудинки становить 190,40 грн/кг, а в березні вона продавалася по 170,97 грн/кг. Мінімальна ціна у Новусі та МегаМаркеті – 189 грн/кг.
Лопатка подорожчала зі 162,37 грн/кг до 189,19 грн/кг. Дешевше купувати її у Метро – по 151,09 грн/кг.
Ошийок місяць тому коштував 200,65 грн/кг, а зараз – вже 247,31 грн/кг. Він доступніший в Ашані – 227,95 грн/кг.
Підчеревок у березні можна було купити по 161,49 грн/кг, а зараз – вже 182,21 грн/кг. В Ашані його продають по 177,95 грн/кг.
Ребра подорожчали зі 164,86 грн/кг до 182,21 грн/кг. Найнижча ціна у магазинах Ашан – 177,95 грн/кг.
Шашличне м'ясо зросло в ціні зі 180,16 грн/кг до 207,06 грн/кг. Воно дешевше у Варусі – 177,90 грн/кг.
В Україні зменшиться виробництво м'яса
Обсяги виробництва валової продукції тваринництва в Україні знизяться у 2023 році – на 2,2% порівняно з 2022-м. Про це повідомили у Національному науковому центрі "Інститут аграрної економіки".
Директор Інституту, академік НААН Юрій Лупенко спрогнозував зменшення обсягів виробництва продукції вирощування свиней та великої рогатої худоби. Проте виробництво основних продуктів – свинини, яєць та молока – залишиться на колишньому, довоєнному рівні.
Значно знизиться вирощування великої рогатої худоби - майже на 12%. Максимальне зменшення виробництва спостерігатиметься у вівчарстві. Разом з тим розвиток тваринництва відновлюється після різкого спаду, викликаного повномасштабним вторгненням російських окупантів у минулому році.
Раніше повідомлялося про рекордне подорожчання капусти та цибулі. Названо ціни, які пропонують на овочі аграрії та супермаркети.