Today.ua

Житло у Польщі: українським біженцям назвали ціни на квартири у різних регіонах

Польща стала лідером за кількістю українських біженців, прийнятих після початку повномасштабної війни з Росією. Названо ціни на житло в різних регіонах країни. Квартири у Польщі коштують від 2000 євро за квадратний метр.

Поляки та українці охоче купують дорогі будинки та квартири. Максимальні ціни на житло – традиційно на курортах, проте люди активно інвестують у нерухомість.

Ціни на квартири

Найдорожче житло у Польщі продається зовсім не у Варшаві, а на узбережжі Балтійського моря у Свиноуйську. Середня ціна за квадратний метр там складає 33,5 тисячі злотих (понад 7 тисяч євро).

Друге місце займає гірський курорт у Татрах – Закопане. Житло там коштуватиме в середньому 20,8 тисячі злотих (близько 4,4 тисячі євро) за квадратний метр.

На третьому місці по дорожнечі опинився Сопот на березі Балтійського моря. Там квадратний метр коштує близько 20,6 тисяч злотих (4,38 тисячі євро).

А у столиці середня ціна квадратного метра житла від забудовника – 13,8 тисячі злотих (2,9 тисячі євро). У Кракові квартири коштують від 12,2 тисячі злотих (2,6 тисячі євро) за квадратний метр, а у Гданську – 11,5 тисячі злотих (2,4 тисячі євро).

Житло за містом стає популярним

Високий попит на квартири на курортах пов'язаний з тим, що житло приносить прибуток – його часто здають туристам. Експерт із Expander Ярослав Садовський повідомив, що на зміну традиційним інвестиціям приходять альтернативні. Це пов'язано з високої інфляцією. Інвестиції в нерухомість безпечні та перспективні. Аналітик припустив, що польські курорти ставатимуть популярнішими.

За словами Садовського, минулого року поляки намагалися інвестувати за кордоном, а зараз пріоритет змінився і вони вкладатимуть кошти у польську нерухомість.

Наразі люди частіше шукають нерухомість за межами великих міст. Багато хто працює дистанційно і хоче насолоджуватися життям у мальовничих куточках планети.

Нагадаємо, що у Польщі наприкінці березня скасують спрощене ввезення свійських тварин із України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ