Today.ua

Зеленський заборонив стягувати прострочені борги по кредитам з військовослужбовців: подробиці нового закону

Президент Володимир Зеленський сьогодні підписав закон про заборону колекторам вимагати погашення заборгованості від військовослужбовців під час війни. Відповідні дані представлені на сайті Верховної Ради України.

Зазначений законопроект №7414 ВРУ ухвалила 27 липня. 18 серпня глава держави поставив на ньому свій підпис. Закон набуде чинності з дня, який слідує за днем ​​його публікації.

Відповідно до нового документу в період дії військового стану та протягом трьох місяців після його завершення або скасування фінансові установи та колекторські організації не повинні стягувати борги з військових.

Закон захистить слідуючі категорії українців:

Нагадаємо, військовий стан та мобілізація в Україні діють до 21 листопада. Минулого тижня Володимир Зеленський запропонував продовжити їх на 90 днів. ВРУ підтримала ініціативу президента.

З 1 жовтня на військовий облік мають стати військовозобов'язані жінки. Стало відомо, як відбуватиметься процедура. Військовий експерт Олег Жданов заявив, що українкам не потрібно переживати через можливий призив до армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ