Today.ua

Зеленський звернувся до українців, які поїхали до ЄС

Президент України Володимир Зеленський виступив із закликом до співгромадян, які після початку повномасштабних бойових дій змушені були виїхати за кордон. Економіка України потребує робочих рук.

За словами українського лідера, бюджет держави потерпає від економічних проблем. Війна стала причиною зупинення великої кількості підприємств в Україні, малий та середній бізнес опинилися на межі банкрутства. Головною причиною занепаду економіки став масовий відтік працездатного населення за кордон.

Дефіцит українського бюджету щомісяця становить сім мільярдів євро. Щоб уникнути подальшого наростання негативних тенденцій, Володимир Зеленський закликав українців повертатися додому та підтримати своєю працею економіку держави. Про це президент повідомив у ході спілкування із журналістами. При цьому український лідер не стверджував, що нових військових загострень не буде. Гарантії, що обстріл припиниться і настане мирне життя, Володимир Зеленський не дає. Проте українській економіці не можна дозволити обвалитися.

"Ніхто вам точної відповіді не дасть. Чи можуть повернутися росіяни? Можуть. Але чи потрібно, щоб працювало місто Київ? Сто відсотків. Ці сім мільярдів євро, про які я говорив раніше – для нашої держави це нічого. Якщо люди працюватимуть, нам не треба буде принижуватись і просити якісь гроші. Для цього потрібно, щоб країна працювала та жила", — зазначив український лідер.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що біженці з України зіштовхнулися у Польщі з проблемами. Навіщо треба бути готовими українцям, які виїхали до сусідньої країни після початку війни?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ