Today.ua

Зарплати від 10 000 євро: названі найбільш високооплачувані професії у Німеччині

Понад мільйон українських біженців зупинилися в Німеччині, де передбачено широку програму підтримки від держави. Також є можливість знайти фінансову роботу. Названо найоплачуваніші професії у дружній країні.

За даними телеграм-каналу "Німеччина/Україна/Біженці", у державі багато роботи як для кваліфікованих фахівців, так і для людей без диплома та знання мови.

Найбільш високооплачувані професії у Німеччині

Висока оплата у Німеччині передбачена насамперед для людей з вищою освітою. Хорошим вважається щомісячний прибуток на рівні від 5000 євро. На такі зарплати можуть розраховувати викладачі вузів, інженери, уповноважені представники керівництва компаній та менеджери по роботі з ключовими клієнтами.

Від 7000 євро платять нотаріусам, психіатрам та авіадиспетчерам.

Найбільш високооплачувані професії – у сфері IT, топ-менеджменту та медицини – за наявності великого досвіду роботи. Так, від 10 000 грн платять юристам, пілотам, лікарям, керівникам компаній та пілотам.

Робота для людей без диплома та знання німецької мови

На середній дохід у Німеччині можуть розраховувати майстри з дерева (від 3700 євро), м'ясники (від 3820 євро), маляри (від 3900 євро) та кухарі (від 3900 євро).

На ринку праці потрібні будівельні спеціальності. Українські біженці та інші іммігранти можуть влаштуватися робітниками та отримувати близько 2900 євро. Період стажування також оплачується. Підсобники одержують від 2700 євро, муляри – від 1400 євро, оператори кол-центрів – від 2300 євро. Садівники заробляють від 1700 євро, а комірники, водії та експедитори – від 2100 євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Німеччині ввели обмеження на дію проїзних за 49 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ