Today.ua

Зарплата військовослужбовців: стало відомо, хто із захисників отримує від 50 тис. грн

Зарплата військовослужбовців в Україні залежить від багатьох чинників. Стало відомо, хто із захисників отримує за місяць не менше 50 тис. грн.

Після початку повномасштабної війни зарплата військовослужбовців різко зросла. Вона складається із двох частин: щомісячне грошове забезпечення, яке залежить від посади, звання та вислуги років, а також грошової винагороди, встановленої з ініціативи президента України Володимира Зеленського на період воєнного стану.

З 1 лютого 2023 року в українських силовиків, які служать у тилу, забрали щомісячну доплату у розмірі 30 тисяч гривень. Проте розмір основного грошового забезпечення вирішили підвищити. Таким чином, військовослужбовці та правоохоронці все одно можуть розраховувати на гідний дохід.

Так, по 30 тис. грн. перестали отримувати військовослужбовці, які не виконують бойових завдань. Йдеться про строковиків та курсантів військових вузів, офіцерів штабів та управлінь та військовослужбовців поза зоною бойових дій.

За даними Міністерства оборони України, у березні розмір грошового забезпечення командирів бригади Сухопутних військ у 2023 році становить 50 173 грн. Також вони одержують доплату, розмір якої розраховується індивідуально. "Ставка" стрільця (без додаткової винагороди) складає 20 586 грн.

Доплати 30 тис. грн залишили бійцям, які несуть службу в зоні активних військових дій. По 50 тис. грн. виплачують тим, хто виконує бойові завдання у складі військового органу управління. На 100 тис. грн можуть розраховувати ті, хто захищає Батьківщину на передовій – на лінії зіткнення з російськими окупантами.

Винагорода в 50 тис. грн передбачена для військових, які виконують бойові завдання на територіях, визначених зоною військових дій за рішенням головнокомандувача ЗСУ та Генштабу. Це окремий список категорій.

Нагадаємо, що експерти ринку праці вважають, що спеціальності у сфері оборони залишаться актуальними і після війни з рашистами. Багато хто хоче влаштуватися у ЗСУ та отримувати високі зарплати. Стало відомо, які вакансії та доходи зараз пропонують військовослужбовцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ