Today.ua

Зарплата від 35 тис. грн: названі найбільш високооплачувані професії в Україні

Ринок праці в Україні швидко відновлюється, з'являються нові робочі місця. Стало відомо, які професії стали найбільш високооплачуваними зараз. Зарплати топових фахівців розпочинаються від 35 тисяч гривень.

Експерт з ринку праці Валентина Гаврюшенко назвала професії, які користуються максимальним попитом в Україні. Це робітничі спеціальності – сантехніки, електрики, монтажники, слюсарі, машиністи та ремонтники, які стали дефіцитними.

Практично відсутня конкуренція у медичній сфері: є вакансії офтальмохірурга, кардіолога, спеціаліста ультразвукової діагностики. Спостерігається високий попит на сімейних лікарів, реаніматологів, психологів, фармацевтів та кардіологів. Багато лікарів зайняті на фронті, тому відчувається нестача професіоналів.

Найпопулярнішими спеціалістами у 2023 році стали енергетики, будівельники, професійні військові, розробники у сфері оборонної промисловості, інженери, логісти, викладачі та науковці.

Названо найбільш високооплачувані професії в Україні

Нead of recruitment компанії Smart Solutions Олена Куцоконь повідомила, що середня зарплата в Україні після початку повномасштабної війни впала приблизно на 10%. Наразі вона становить 16 тис. грн. Експерти зазначають, що у середині року ставки можуть зрости на 15-20%.

Найбільш прибутковими галузями в Україні стали ІТ, агробізнес та фармацевтика. Фахівці, зайняті у цих сферах, отримують у середньому від 35 до 60 тис. грн.

Юристи-міжнародники можуть розраховувати на 70 тис. грн, інженери та лікарі-стоматологи – на 75 тис. грн, продакт-менеджер з фармацевтики – на 80 тис. грн, менеджери з розвитку бізнесу – 80 тис. грн, головні бухгалтери – 90 тис. грн, ІТ-розробники та керівники відділу продажу в агросфері – на 100 тис. грн, топ-менеджери (фінансові директори, операційні директори) – на 150 тис. грн.

Під час війни найбільше постраждали оффлайн-рітейл та готельно-ресторанний бізнес – зарплати персоналу різко знизилися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, які зарплати отримають українські військовослужбовці у квітні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ