Today.ua

Українські монети номіналом в 25 копійок купують по тисячі доларів

Українцям пора переглянути свої скарбнички, деякі монети вже продають за величезні гроші. Нумізмати готові платити по тисячі доларів за одну копійку.

Зовсім недавно в Україні монети номіналом в 25 копійок використовувалися в якості грошових знаків. Але як тільки вони вийшли з обігу, тут же свій інтерес почали проявляти нумізмати. На сьогоднішній день 25-копійчані монети продають на аукціонах за ціною в сотні разів більше їх номінальної вартості.

Особливий інтерес у поціновувачів викликають монети номіналом в 25 копійок, які були випущені в 1992 році. За невелику колекцію таких грошових знаків на аукціонах платять близько 162 000 гривен.

Особливо цінними вважаються 25-копійчані монети з виробничим браком, коли відбувається зміщення інструменту при карбуванні. За таку "дрібницю" можна виручити не менше тисячі доларів США (близько 28 000 гривен).

Також на аукціонах охоче купують набори монет 1992 року випуску. Наприклад, за колекцію 10-, 25- і 50-копійчаних монет 1992 року випуску можна отримати 50 000 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні одногривневі монети продають по тисячі євро. Не пропустіть цінний екземпляр!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ