Today.ua

Загальна мобілізація: у ЗСУ призивають обмежено придатних чоловіків, але є умова

В Україні продовжується загальна мобілізація. У ЗСУ можуть призвати обмежено придатних для служби чоловіків, проте є умова.

Полковник Роман Горбач заявив, що мобілізація в Україні йде постійно і без будь-яких хвиль. Якщо військовозобов'язаний проігнорував повістку, він отримує штраф. Ті, хто пройшли медкомісію та відмовилися прийти на військову службу, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Представник командування Сухопутних військ ЗСУ розповів, як відбувається призов на військову службу обмежено придатних чоловіків. Їх можуть призвати у воєнний час, але з обмеженням. Вони будуть служити у тилових підрозділах та військових частинах постачання.

Військовослужбовці, які здобули інвалідність, але хочуть продовжити службу, будуть визнані комісією обмежено придатними. Їх можуть відправити на службу інструкторами або викладати у вишах.

Горбач зазначив, що основне робоче місце зберігається за співробітником, призваним до армії. Ця вимога повинна виконуватися за умови загальної мобілізації або служби за контрактом. У другому варіанті потрібно буде підготувати більше документів, але вимоги щодо стану здоров'я зберігаються.

В армії є попит на військовозобов'язаних із досвідом. Роман Горбач наголосив, що у ЗСУ призивають і чоловіків, які не служили. Вони проходять навчання, після чого вирушають до військових частин.

Наголошено, що зараз кількість добровольців різко скоротилася. Більшість бійців, які хотіли захищати Батьківщину, прийшли до військкоматів у перші місяці після вторгнення рашистів.

Горбач додав, що військовослужбовці не можуть обирати військову частину, де хочуть служити. Їх розподіляють начальники, які ухвалюють кадрові рішення.

Нагадаємо, яких хворих, які страждають на гіпертонію, звільнять від призову до ЗСУ під час мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ