Today.ua

В Україні значно подорожчає м'ясо: коли відбудеться чергове підвищення цін

Ціни на м'ясо в Україні зростуть на 50%. Виробники назвали точні терміни підвищення вартості м'ясної продукції, а також пояснили, чому уникнути різкого подорожчання не вдасться.

Голова Асоціації м'ясної галузі Микола Бабенко повідомив, що ціни на всі види м'яса в Україні у другому кварталі 2022 року стрімко зростуть щонайменше на 50%. При цьому в Асоціації чудово розуміють, що таке значне зростання вартості м'ясної продукції – це справжня продовольча катастрофа, яка несе пряму загрозу здоров'ю нації, оскільки раціон українців уже зараз страждає від нестачі білкової їжі.

"Українці вже недоїдають – у 2-3 рази менше споживають м'ясо та молоко. Таке зростання цін на м'ясо – це продовольча катастрофа та загроза здоров'ю нації", – зазначив керівник Асоціації м'ясної галузі України.

Головною причиною підвищення цін на м'ясо в Україні стало подорожчання кормів та зростання тарифів на енергоресурси. Збитки свинарів у 2021 році можуть досягти рівня 1-2 тисячі гривень на кожні 100 кг живої маси свиней.

Нагадаємо, із прилавків українських магазинів зникло дешеве м'ясо. Експерти стверджують, що свинина скоро стане дефіцитом, а яловичина буде доступна лише найзаможнішим українцям. Що відбувається у сфері постачання м'ясної продукції на ринок України?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ