Ціни на м'ясо в Україні зростуть на 50%. Виробники назвали точні терміни підвищення вартості м'ясної продукції, а також пояснили, чому уникнути різкого подорожчання не вдасться.
Голова Асоціації м'ясної галузі Микола Бабенко повідомив, що ціни на всі види м'яса в Україні у другому кварталі 2022 року стрімко зростуть щонайменше на 50%. При цьому в Асоціації чудово розуміють, що таке значне зростання вартості м'ясної продукції – це справжня продовольча катастрофа, яка несе пряму загрозу здоров'ю нації, оскільки раціон українців уже зараз страждає від нестачі білкової їжі.
"Українці вже недоїдають – у 2-3 рази менше споживають м'ясо та молоко. Таке зростання цін на м'ясо – це продовольча катастрофа та загроза здоров'ю нації", – зазначив керівник Асоціації м'ясної галузі України.
Нагадаємо, із прилавків українських магазинів зникло дешеве м'ясо. Експерти стверджують, що свинина скоро стане дефіцитом, а яловичина буде доступна лише найзаможнішим українцям. Що відбувається у сфері постачання м'ясної продукції на ринок України?