Today.ua

В Україні запустять реформу, яка вдвічі зменшить податкові відрахування для всіх

Влада України має намір запровадити нову податкову реформу в країні, яка дозволить вдвічі знизити всі види податкових відрахувань. Проте зроблено це буде за дотримання дуже важливих умов.

Керівник комітету Верховної Ради з фінансів та податків Данило Гетьманцев в одному зі своїх останніх інтерв'ю розповів про плани влади запустити в Україні безпрецедентну податкову реформу. За словами нардепа, реформа ґрунтується на зміні суспільного договору та виведенні з тіні всіх зарплат у державі. Це дозволить знизити вдвічі прибутковий податок.

"Хочу, щоб мене почули і не виривали з контексту. Йдеться не просто про податкову реформу. Йдеться про зміну суспільного договору. Те, що пропонуємо ми, — суттєве (удвічі) зменшення ставки податків на доходи в обмін на повну відмову від практик ухилення від оподаткування. Це не можна насадити зверху, це можна лише прийняти новим громадським консенсусом. Тому для ухвалення цієї концепції потрібен консенсус", - розповів про головну умову зниження оподаткування в Україні Данило Гетьманцев.

На сьогоднішній день в уряді паралельно опрацьовують дві концепції зниження податків в Україні. Згідно з першою концепцією, пропонується скасувати військовий збір та об'єднати ПДФО (податок на доходи фізосіб) та ЄСВ (єдиний соцвнесок). Автори другої концепції пропонують зменшити ставку ПДФО вдвічі.

Каменем спотикання для впровадження будь-якої із запропонованих урядом концепцій зниження податків в Україні є невпевненість, що зменшення внесків призведе до виведення зарплат із тіні. Гетьманцев зазначив, що лише у тому випадку, якщо буде виключено можливість ухилення від оподаткування зарплат та інших доходів, ставку податку можна буде зменшити вдвічі.

Нагадаємо, роботодавцям в Україні дозволять сплачувати один податок замість трьох. Як це вплине на рівень прибутків працівників?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ