Today.ua

В Україні заборонять продаж грибів на ринках на законодавчому рівні

Влада України має намір заборонити продаж на продовольчих ринках країни грибів. Мета нового законопроекту №6248 – привести законодавство України у сфері обігу, безпеки, простежуваності та якості харчових продуктів у відповідність до норм Європейського Союзу.

На агропродовольчих ринках України уряд планує заборонити продаж грибів. Під заборону потраплять усі види цієї продукції, крім тієї, що вирощується промислово.

Проект закону, який передбачає заборону продажу грибів в Україні, зареєстрований у Верховній Раді на початку листопада поточного року. У документі містяться норми про звернення, безпеку, простежуваність та якість харчових продуктів, а також про об'єкти санітарних заходів.

Ініціатором законопроекту №6248 стали голова українського Кабінету міністрів Денис Шмигаль, голова комітету Верховної Ради з аграрної та земельної політики Микола Сольський та ще кілька народних депутатів. У першому варіанті законопроекту №6248 автори пропонували запровадити в Україні продаж агропродовольчих ринків м'яса тварин та птахів, риби, меду, яєць, молока, молочних та продуктів рослинного походження лише після дослідження державним інспектором чи в акредитованій лабораторії на ринку.

Після доопрацювання з документа вилучили ці вимоги, у новій версії проекту закону зазначені продукти харчування можуть бути допущені до продажу на ринку без дослідження в акредитованій лабораторії.

Нагадаємо, в Україні стартував сезон грибів. Названо ціни на продукт у різних регіонах країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ