В Україні продовжують дорожчати продукти. Ціни на м'ясо та сало у супермаркетах злетіли. Стало відомо, скільки коштують затребувані асортиментні позиції у середині березня.
Ціни на свинину
За даними Мінфіну, грудинка, яка у лютому продавалася за середньою ціною 168,13 грн/кг, подорожчала до 172,40 грн/кг. Вона дешевша у Метро – по 165,13 грн/кг.
Лопатку, яка коштувала 156,27 грн/кг, у середині березня реалізують по 162,31 грн/кг. Вона доступніша в Ашані – по 144,90 грн/кг.
Ошийок подорожчав з 192,04 грн/кг до 199,56 грн/кг. У Метро його продають по 184,90 грн/кг.
Підчеревок, який місяць тому коштував 160,41 грн/кг, наразі представлений у торгових мережах по 162,84 грн/кг. У Новусі кілограм цього м'яса доступний по 159 грн/кг.
Ребра зросли у ціні з 161,19 грн/кг до 165,84 грн/кг. Їх вигідніше купувати в Ашані – по 154,45 грн/кг.
Шашлик подорожчав з 176,80 грн/кг до 183,33 грн/кг. У Варусі цінник зафіксований на рівні 149,90 грн/кг.
Ціни на курятину
Гомілки за місяць змінилися в ціні незначно – з 74,24 грн/кг до 74,95 грн/кг. Філе подешевшало з 139,95 грн/кг до 137,93 грн/кг.
Помітно подорожчали лише курячі стегна – з 98,88 грн/кг до 107,95 грн/кг. У Варусі їх можна придбати за 103,90 грн/кг.
Ціни на сало
Домашнє сало у лютому продавали по 186,86 грн/кг, а в середині березня воно коштує 189 грн/кг.
Солоне сало подорожчало більш значно – з 258,47 грн/кг до 265,10 грн/кг. Мінімальна ціна на продукт – у торговельній мережі Ашан – по 236,40 грн/кг.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні злетіли ціни на огірки та помідори. Стало відомо, коли найпопулярніші овочі салатної групи подешевшають.