Today.ua

В Україні виявили заражену небезпечною рослиною гречку з Росії

В Україну завезли понад 130 тонн гречаної крупи з території Російської Федерації. Про небезпечну партію гречки повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби.

Велику партію гречки з Росії в кількості 130,78 тонн було завезено на територію Харківської області. Як розповіли в ГУ Держпродспоживслужби, російська гречка виявилася зараженою небезпечною для людини рослиною - амброзією полинолистою.

За даними відомства, вантаж прибув на залізничну станцію "Вовчанськ" Регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця" з території РФ. У гречці було виявлено шкідливий організм амброзія полинолиста (Ambrosia artemisiifolsa L.). Під час цвітіння ця рослина виділяє небезпечні для людини алергени, здатні викликати астму та тяжкі алергічні реакції. Крім того, рослина здатна викликати захворювання – амброзійний поліноз. Це недуга, при якій у людини виникають напади бронхіальної астми, підвищується температура тіла, з'являється запалення слизових оболонок, також може порушуватись зір.

Заражена гречка була піддана необхідним фітосанітарним процедурам. За цим фактом у ГУ Держпродспоживслужби склали нотифікацію.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, як зміняться ціни на гречку в Україні до кінця 2021 року. Чи вдасться зберегти колишню вартість улюбленої мільйонами українців круп після збору врожаю?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ