В Україні виріс “індекс олів'є“ напередодні Нового року

Автор: Шевченко Лилия

В Україні подорожчали всі інгредієнти, які використовуються для приготування улюбленого салату Олів'є. Новорічне гуляння обійдеться значно дорожче, ніж у попередні роки.

В Україні виріс “індекс олів'є“ напередодні Нового року - today.ua

Аналіз цін на продукти харчування у супермаркетах української столиці показав збільшення "індексу олів'є" лише за останні 12 місяців на 21%. Про це повідомляє сервіс доставки продуктів Zakaz.ua.

Найбільше зросли ціни на курячі яйця (на 50%) та цибулю (практично вдвічі). Також для приготування салату Олів'є знадобиться консервований горошок, за банку якісного продукту доведеться віддати до 50 гривень.

Найдорожчий інгредієнт у культовому новорічному салаті – ковбаса чи м'ясо, залежно від рецептури. Безумовно, кожен споживач обирає варену ковбасу у прийнятному для нього ціновому діапазоні, але у 2021 році подорожчали навіть найбюджетніші сорти ковбасних виробів. Діапазон цінників знаходиться у межах від 120 до 290 гривень за кілограм. Куряче філе, яким часто замінюють ковбасу у салатах, подорожчало на 20%.

Популярні зараз

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

В Україні виріс “індекс олів'є“ напередодні Нового року За рік зросли ціни на майонез. У середньому відомий соус подорожчав на 20%. Зростання вартості було спровоковано подорожчанням головних інгредієнтів майонезу – соняшникової олії та яєць.

Якщо домашніх солінь немає, то доведеться купити для салату Олів'є свіжі або солоні огірки, які сьогодні продаються за цінами від 40 до 70 гривень за кілограм.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

За підрахунками експертів, щоб приготувати три кілограми класичного салату Олів'є для новорічного столу, доведеться витратити 209,9 гривень. При цьому рік тому, за цінами на 1 грудня 2020 року, страва коштувала українцям 173,5 гривень.

Нагадаємо, в Україні зросли ціни на овочі, які входять до "борщового набору".