Today.ua

В Україні зростуть ціни на житло: названі основні причини подорожчання квартир

Після відносного літнього затишшя на ринку нерухомості в Україні очікується стрімка зміна цін на житло. Подорожчання буде дуже суттєвим.

Квартири і будинки в Україні подорожчають до 10 відсотків. Очікується, що ціни виростуть як на первинному, так і на вторинному ринку.

"Зараз ми вже відчуваємо це зростання в певних сегментах ... Влітку ще буде затишшя. А вже до кінця серпня, вересень-жовтень ринок буде більш активний. Я думаю, що буде зміна вартості в бік збільшення", - розповів президент Асоціації фахівців з нерухомості ( ріелторів) України (АФНУ) Юрій Піта.

Згідно з прогнозом глави Асоціації ріелторів, в Україні сформувалася певна специфіка на первинному ринку нерухомості. Так, якщо житлоплоща ввели в експлуатацію, то фактично вона переходить в область вторинного ринку. В даному сегменті житлоплощу дорожчає на тлі підвищеного попиту, оскільки українці вважають нерухомість найнадійнішим способом інвестування грошей. Юрій Піта додав, що з приходом осені вартість квадратних метрів на первинному ринку виросте до 7 відсотків, а до кінця року рівень подорожчання може перевищити 10 відсотків.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні подорожчають гаряча вода і опалення. Тепловики заявили, що змушені встановити завищені тарифи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ