Today.ua

В Україні запровадили новий податок на землю

Українцям доведеться сплачувати чималий податок на землю у разі продажу ділянки вдруге. Ця норма закріплена у знаменитому "ресурсному" законі, який ухвалила Верховна Рада.

Заступник голови Громадської спілки "Всеукраїнська аграрна рада" (ВАР) Михайло Соколов розповів, що у прийнятому ВР "ресурсному" законопроекті передбачається нульова податкова ставка податку на землю лише за першого продажу сільськогосподарського паю.

Якщо ж ділянку буде виставлено продаж другий раз на рік, то ставка податку в цьому випадку досягне 5%. Далі, за словами Соколова, якщо за рік земельна ділянка продаватиметься втретє, то відсоткова ставка податку на землю зросте до 18%.

"Другий продаж за рік оподатковуватиметься за ставкою 5%, якщо це вже третій продаж, то ставка буде 18%", - розповів заступник голови Громадської спілки "Всеукраїнська аграрна рада".

Михайло Соколов додав, що завдяки ухваленому Парламентом "ресурсному" закону вдалося внести зміни до податкового законодавства. Раніше перший продаж паю обкладався податком за ставкою 5%, зараз він став нульовим.

Нагадаємо, українцям пояснили, у яких випадках може загрожувати конфіскація земельної ділянки. Які порушення не можна допускати при купівлі-продажу паїв?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ