На українському ринку з'явилося ще більше фальсифікованого вершкового масла, ніж роком раніше. Один з найпопулярніших серед споживачів продуктів харчування почали виробляти в звичайних приміщеннях без лабораторій і обладнання.
Українцям слід навчитися відрізняти вершкове масло, яке було вироблено в "польових умовах" від справжнього харчового продукту з молочного жиру. Відповідно до Закону України, натуральним вершковим маслом може називатися продукт, який виготовляється зі свіжого коров'ячого молока. Все інше - або спред, або небезпечна для здоров'я підробка.
Перш за все, зверніть увагу на цінник. Вершкове масло не може в нинішніх умовах коштувати 20 гривень, занадто дорого обходяться виробникам молочних продуктів, робота і обслуговування устаткування, лабораторні дослідження і податки.
Пачка масла "Білоруське" з жирністю до 82%, яка коштує 20 грн, це однозначний фальсифікат. За даними Союзу споживачів України, дана продукція випускається в Україні, а не в Білорусі. Називати продукт "вершковим маслом" не можна, оскільки це звичайнісінька підробка, яку не варто вживати в їжу в будь-якому вигляді, навіть додаючи в тісто для випічки.
Виготовляється масло зазначеної марки повністю з рослинних жирів. Цікаво, що навіть після закриття "підприємства" масло "Селянське" продовжує активно надходити в точки продажу.
В Україні законом не передбачена кримінальна відповідальність за виробництво і реалізацію фальсифікованого вершкового масла. На тлі зниження рівня життя українців продуктів-підробок стає все більше з кожним днем. Все, що загрожує виробникам фальсифікованого вершкового масла - це припинення виробничого процесу на деякий період часу!
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні продають фальсифіковані сири. Молоко замінюють пальмовим жиром, який небезпечний для здоров'я.