Today.ua

В Україні стало більше вакансій: кому та в яких регіонах пропонують роботу під час війни

В Україні за минулий місяць спостерігається покращення ситуації на ринку праці. Стало відомо, кому та в яких регіонах пропонують роботу під час війни.

Найбільше вакансій розмістили у Київській, Дніпропетровській, Львівській, Одеській та Івано-Франківській областях. У липні їх стало на 14% більше, ніж у червні – 40 459. За даними порталу Work.ua, п'ятірка лідируючих регіонів залишилася такою ж.

Збільшився попит на продавців-консультантів - 2260 вакансій (11%), менеджерів з продажу - 3246 вакансій (13%), водіїв - 1265 вакансій (16%), бухгалтерів - 1628 вакансій (20%), кухарів - 114 %).

Минулого місяця побільшало пропозицій щодо роботи в галузях освіти та науки, юриспруденції, фінансів, страхування та нерухомості, банківській сфері.

"Основний тренд на ринку праці незмінний: ринок залишається за роботодавцями. Проте фактор сезонності та міграційні процеси вплинули на загальний рівень конкуренції. У другий місяць літа середня кількість відгуків дещо знизилася. Цього липня конкуренція вчетверо вища, ніж у липні минулого року", - зазначено у прес-службі спеціалізованого сайту з пошуку роботи.

Максимальна конкуренція серед претендентів – у п'яти областях: Запорізькій, Київській, Дніпропетровській, Одеській та Харківській. Мінімальна – у Чернівецькій, Закарпатській, Миколаївській, Черкаській та Житомирській областях.

Найбільше резюме відправили на вакансії адміністратора салону краси, обробника фото, відеомонтажера, HTML-верстальника, графічного дизайнера.

Раніше повідомлялося про найбільш затребуваних фахівців під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ