Today.ua

В Україні скоротять субсидії до 600 грн на сім'ю - Мінсоцполітики

Міністерство соціальної політики України заявило, про скасування карантинних соціальних норм споживання послуг ЖКГ. На практиці, це рішення призведе до різкого скорочення субсидій для населення.

Голова Мінсоцполітики Марина Лазебна повідомила, що з 1 жовтня 2021 року в Україні будуть скасовані карантинні соціальні норми споживання. Йдеться про мінімальні норми використання газу для приготування їжі і підігріву води, електроенергії, водопостачання. На думку експертів, Кабмін своїм рішенням зменшує субсидії на оплату газу, холодної і гарячої води, електропостачання та водовідведення майже на половину.

Нововведення торкнеться практично кожної української сім'ї, яким з 1 жовтня скоротять суми субсидій від 200 до 600 гривень. Варто зазначити, що український уряд активно працює над зниженням витрат з бюджету на виплату субсидій. Так, за останні кілька років було втричі знижено кількість сімей, які отримували субсидії. Якщо раніше допомогу від держави отримували близько 7 мільйонів домогосподарств, то зараз субсидіантів залишилося всього 2,5 мільйона.

Правила та умови призначення субсидій з 1 травня поточного року значно посилили, також більш жорсткими стали перевірки одержувачів допомоги. Фінансування субсидій, незважаючи на те, що тарифи зросли в рази, знизили вдвічі - з 76 до 35 мільярдів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розмір субсидій буде відрізнятися для жителів різних карантинних зон у разі початку нової хвилі коронавіруса в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ